Matematik

potensfunktioner vækst

07. maj 2011 af ANK94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet en opgave i en matematikrapport som lyder:

I tabellen nedenfor ses sammenhørende værdier for længde og vægt for alligatorer. W betegner vægt (kg) og L betegner længde (cm). Det antages at sammenhængen mellem L og W er bestemt ved ligningen W=b•La

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal udregne den. I en opgave beregnede jeg konstanten a i variabelsammenhængen til at være 3,26 og jeg prøvede at bruge en sætning f(k*x)=ka*f(x) (fra mine noter om vækst i potensfunktioner), men kan ikke få det til at gå op.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2011 af NejTilSvampe

hvad skal du finde...? der mangler altså noget i opgaven.


Svar #2
07. maj 2011 af ANK94 (Slettet)

Hov, glemte selve opgaven.

Men nu har jeg bare vedhæftet hele opgaven

Vedhæftet fil:rapport.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2011 af mathon

                     ...udfør potensregression


Svar #4
07. maj 2011 af ANK94 (Slettet)

Det er kun den sidste opgave, som jeg ikke kan forstå:

En alligator A er dobbelt så lang som alligator B. Hvor mange gange større er A’s vægt end B’s vægt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. maj 2011 af NejTilSvampe

W1 = b*L1^a

W2 = b*(2L1)^a

find forholdet mellem W1 og W2. (forhold betyder divider dem med hinanden)

Du vil opdage at L1 og b forkortes væk, så du har et udtryk der afhænger af a.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. maj 2011 af mathon

                         W2 = b•L2a

                         W1 = b•L1a

                         W2/W1 = (L2/L1)a

                         W2/W1 = 2a

                        den dobbelt langes vægt er 2a gange den kortes vægt


Skriv et svar til: potensfunktioner vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.