Matematik

-150x^2+1200

07. maj 2011 af sherma (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvordan skal jeg løse denne ligning ? -150x^2+1200.... diskriminanten og np

jeg får det til noget helt forkert når jeg bruger d=b^2-4*a*c

PLEASE HJÆLP 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Hvordan skal jeg løse denne ligning ? -150x^2+1200         hvilken ligning??        -150x2+1200 er ikke en ligning men et udtryk. Måske mener du -150x2+1200 = 0      eller f(x) =  -150x2+1200  men det ved vi ikke


Svar #2
07. maj 2011 af sherma (Slettet)

 f(x)=-150x^2+1200 

hvordan vil du så løse den ? 


Svar #3
07. maj 2011 af sherma (Slettet)

 ups  f(x)=-150x^2+1200 x

hvordan ville du løse den ??? please hjælp 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2011 af Walras

-150x^2+1200x=x(1200-150x)=0 som ved nulreglen bliver til x=0 ∨ 1200-150x=0, x=1200/150 <=> x=8,

hvormed vi er færdige. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. maj 2011 af NejTilSvampe

 @sherma du har stadig ikke fattet hvad en ligning er. 

f(x) = - 150x^2 + 1200x 

er en funktion, hvis du gerne vil finde nulpunkter for den, sætter du f(x) = 0. 

0 = -150x^2 + 1200x       nu har du en ligning.

og den løser du mht. nulreglen, se #4.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. maj 2011 af Walras

Ved brug af diskriminant og løsningsformel:

d=1200^2-4*(-150)*0=1200^2

x=(-1200±√(1200^2)/(2*(-150))=(-1200±1200)/(2*(-150))=(8±8)/2=4±4 som altså giver x=0 ∨ x=8.


Skriv et svar til: -150x^2+1200

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.