Matematik

bestem en ligning

09. maj 2011 af Haan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til denne opgave.

En funktion f er bestemt ved      f(x)=1/4x3-x2-x+4

Det skæringspunkt mellem grafen for f og førsteaksen, der har den mindste førstekoordinat, kaldes A.

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A.

Hvordan skal gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2011 af mathon

løs

            (1/4)x3 - x2 - x + 4 = 0

det ses , at x = 2 er en rod

hvoraf
                     (1/4)x3 - x2 - x + 4 = (1/4)(x-2)(x2- 2x - 8)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse ligingen f(x) = 0 . Det drejer sig om at finde rødder i et 3.-gradspolynomium, så det enkleste er nok at gætte en eller to af rødderne, hvorved problemet reduceres til at finde rødder i et polynomium af en lavere grad.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Gæt dig til en rod (fx. 4)
 

Dividér med (x-4) og find de sidste to rødder i det 2.grads polynomium, der fremkommer
 

Vælg den venstreste rod (=A)
 

Find f '(x) og indsæt x(A), i f ', så har du hældningen i A (=a)
 

Brug til sidst tangentligningen y+y0=a(x-x0)  (y0=1)
 

Forhåbentligt facit: y=6x+12


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

FEJL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Næstsidste linie: "(y0=1)" skulle have været (y0=0)

Undskyld !


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2011 af mathon

 @ #0

                 (1/4)x3 - x2 - x + 4 = (1/4)(x-2)(x2- 2x - 8)  =  (1/4)(x-2)(x+2)(x-4) = 0

                 Hvilken rod er mindst?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

#5

-2, naturligvis


Skriv et svar til: bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.