Matematik

Potensfunktion

10. maj 2011 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-D

Nogle der kan hjælpe med den vedhæftede opgave.

Jeg har selv fundet ud af at jeg skal bruge (15,75) og (20,31) og det er noget med to ligninger og to ubekendte

75=b*15^a

31=b*20^a

men hvordan løser jeg dem?

Vedhæftet fil: opg. 5.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2011 af 215 (Slettet)

 reggression..

2. 75=b*15^a

1. 31=b*20^a


2/1

75/31 = b*15^a/b*20^a <=> a = ?
indsæt punkt og find b


Svar #2
10. maj 2011 af englo (Slettet)

jeg har fået a til at være -3,0711 er det rigtig, men er b så

75=b*15^-3,0711

b=306870

?

:-D


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2011 af AMelev

Bortset fra en (afrundings)fejl på b (b = 306872) er det rigtigt.


Svar #4
10. maj 2011 af englo (Slettet)

okay mange tak :-D


Svar #5
10. maj 2011 af englo (Slettet)

hvo skal det ikke være (15,75 og (18,51)?


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. maj 2011 af AMelev

Jeg forholdt mig kun til tallene i #1.

Iflg. opgaveformuleringen er x = neddykningsdybde/m og f(x) = neddykningstid/min.

Der oplyses, at når x = 15 er f(x) = 75, altså f(15) = 75, som du også har skrevet.

Så opgives også, at når x vokser med 20% til 1.2*x, så aftager neddykningstiden med 32% til 0.68*f(x), dvs. at

f(1.2x) = 0.68x. Hvis x = 15, står der altså f(18) = 0.68*75 = 51.

Hvorfra du har de (20,31), kan kun du vide, men det er godt, at du efterfølgende undres.


Svar #7
11. maj 2011 af englo (Slettet)

nu får jeg a=-2,11 og b=23059. er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. maj 2011 af AMelev

Jep, det ser fornuftigt ud!


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.