Matematik

a1*a2=-1

10. maj 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan forklare hvorfor 2 linjer er vinkelrette når a1*a2=-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis de to linier har hældningskoefficienterne a1 og a2, er vektorerne n1 = (a1,-1) hhv. n2 = (a2,-1) en normalvektor til de respektive linier. De to linier er vinkelrette på hinanden, hvis n1n2 = 0, altså hvis

a1·a2 + (-1)·(-1) = 0 , eller

a1·a2 = -1


Svar #2
10. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

okay tak :)


Svar #3
10. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

men hvorfor er n1=(a1-"1") ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Fordi linien har ligningen y = a1·x + b1 , der omskrives til a1·x -y + b1 = 0 , hvoraf man aflæser en normalvektor til linien som (a1 , -1) .


Skriv et svar til: a1*a2=-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.