Matematik

Differentiation af a*x^n

10. maj 2011 af XTHFGS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP.

Jeg sidder og retter på diverse matematiknoter og sørger for at der er beviser for al teori. Jeg sidder så og skal differentiere a*xn. Ud fra følgende link: http://en.wikipedia.org/wiki/Calculus_with_polynomials (Kildekritik ikke nødvendigt) kan jeg godt forstå det, men det er uden den medfølgende variabel a. Hvordan medtages den i udledningen?

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. maj 2011 af mathon

              (a·xn) '  =  a·(xn) '  = a · (n·xn-1)  = a·n·xn-1


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Som alm faktor

(a*x^n)' = a * (x^n)' = a * n*x^(n-1)


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. maj 2011 af NejTilSvampe

Lad os differentiere k*f(x) vha. tretrinsreglen.

 

Det er klart her, at 

går mod f'(x) , mens k forbliver konstant,

så:  (k*f(x))' = k*f'(x)


Svar #4
10. maj 2011 af XTHFGS (Slettet)

Aah. Tak for de hurtige svar.


Skriv et svar til: Differentiation af a*x^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.