Fysik

FSA Fysik/kemi mdt. HJÆLP

12. maj 2011 af Quidditch (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen,

jeg kunne godt tænke mig at få hjælp til hvad man fx kan starte med at sige til fysik/kemi eksamen mdt. i emnet magnetisme og atomfysik.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2011 af cathi (Slettet)

I atomfysik kan du starte med at fortælle noget om hvordan et atom er opbygget og hvile ladninger partiklerne har. Fx en elektron er negativ.Du kan fortælle om isotoper og nuklider.

Jeg går også i niende klasse. I det emne kom vi ind på med radioaktive atomkerner, Gm-rør, baggrundsstråling, ioniserende stråling (alfa, beta og gamma), halveringstid, nyttige og skadelige stråler ( fx. at man kan bruge ioniserende stråler til at slå kræftceller ihjel, samtid kan ioniserende stråler skade mennesket). Du kan evt. fortælle om  kontrolleret ( i et a-kraftværk)  og ukontrolleret kædereaktion (i en atombombe).

I magnetisme kan du starte med at fortælle om magnetens poler, derefter om magnetfelt samtidig om jordens magnetfelt. I det her tilfælde kan du lave et forsøg, du kan vise en stangmagnets magnetfelt med jernspåner. Derefter kan du fortælle om afmagnetisering.  


Svar #2
09. juni 2011 af Quidditch (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2011 af cathi (Slettet)

så lidt :)


Skriv et svar til: FSA Fysik/kemi mdt. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.