Fysik

HJÆLP!!!! Slusen i Falkirk

12. maj 2011 af Lillozz (Slettet)

 1. Slusen i Falkirk s. 74-75
Massen af vandet i et bassin er 250 ton. Hvert bassin er 7,5 m bredt og 22,0 m langt.
a) Beregn, hvor højt vandet står i bassinet.

Når konstruktionen drejer en halv omgang, bytter de to bassiner plads. Højdeforskellen mellem søen og kanalen er 25 m.

Hvis vandstanden i det nederste bassin er højere end vandstanden i det øverste bassin, skal sluesystemet tilføres energi for at løfte det nederste bassin op til kanalen. Vandstanden i det nederste bassin må kun være 75 mm højere end vandstanden i det øverste bassin.

b) Hvor meget energi skal der tilføres for at løfte det nederste bassin op til kanalen, når forskellen i vandstanden i de to bassiner er 75 mm?

c) Forklar, at størrelsen af tyngdekraften på hvert af de fyldte bassiner er den samme, når vandstanden i de to bassiner er ens; også når der er et skib i det ene bassin.

Er der nogen, der vil være sød at hjælpe mig? plzzz


Brugbart svar (6)

Svar #1
13. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

a) ρ = m / V og v = l·b·h

b) E = m·g·h

c) Arkimedes' lov


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2012 af Kulosful (Slettet)


Skriv et svar til: HJÆLP!!!! Slusen i Falkirk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.