Matematik

Blækmat hjælp!

12. maj 2011 af krillocool (Slettet) - Niveau: 9. klasse

sidder her og laver blækmat og kan ikke lige huske hvordan men regner den her opgave "Tegn i et kordinatsystem linierne medligningerne y= -x + 5 og y= 2x -1. Venligst hjælp det haster lidt!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er ikke en regningsopgave. Tegn et koordinatsystem. Find +5 på x-aksen. Gå én til højre og 1 ned. Der laver du et punkt. Så går du en til højre og én ned. Der er et punkt mere. Smid linealen igennem punkterne og tegn.

Så finder du -1 på y-aksen. Så går du én hen mod højre og 2 op. Der er et punkt. Så går du en mere til højre og 2 op. Smæk linealen på og tegn linjen gennem punkterne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2011 af AskTheAfghan

F.eks;

 y = -x+5

Hvis x er 0, så er y = -0+5 = 5. Den første punkt er så (0;5)

   ... hvis x er 2, så er y = -2+5 = 3. Den anden punkt er så (2;3)

Prøv lav det resten selv (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Rettelse: "Find +5 på x-aksen" rettes til "Find +5 på y-aksen".


Svar #4
12. maj 2011 af krillocool (Slettet)

tak tak havde lige glemt det :O


Skriv et svar til: Blækmat hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.