Matematik

Trekanter! Hjæælp

15. maj 2011 af abuu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle

Har fuldstændig glemt hvordan man regner med trekanter, og hvordan man bruger sinus og cos relationerne osv

Ville være dejligt, hvis nogle ville forklare mig hvordan jeg skal løse denne opgave!

Den ligge vedhæftet :)

Taaak!

Vedhæftet fil: sgdg.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2011 af MJoergen (Slettet)

Lav altid en tegning, det gør det nemmere for dig selv at overskue, hvad der sker.

Når du slet ikke kender nogle vinkler på forhånd, så skal man bruge cosinus-relationerne. I dette tilfælde kender du ikke engang siderne, men det gør ikke noget. Du kender forholdet mellem siderne, og det er nok til at fastlægge vinklerne. [Tænk på ensvinklede trekanter].

Den nemmeste måde at regne opgaven på, er at sætte den ene sides længde til f.eks. 1, og så regne de andre sider ud fra teksten i opgaven. Så har du alle tre sider, og så kan du finde de tre vinkler med cosinus-relationerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2011 af mathon

                   a = (2c)
                   b = ((3/2)c)
 

                   A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc)) = cos-1((((3/2)c)2+c2-((2c))2)/(2·((3/2)c)·c))

                   B = cos-1((a2+c2-b2)/(2ac)) = cos-1(((2c)2+c2-((3/2)c)2)/(2·(2c)·c))

                   C = cos-1((a2+b2-c2)/(2ab)) = cos-1(((2c)2+((3/2)c)2-c2)/(2·(2c)·((3/2)c)))

hvor c'erne forkortes ud

.

     c = 5/sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2011 af maryam93 (Slettet)

frividen.dk forklarer det rigtig godt, og det er let at huske :D


Svar #4
15. maj 2011 af abuu (Slettet)

 #2

jeg forstår det ikke :)

Jeg ved jo ikke hvad du har gjort ved de forskellige trin, og hvorfor der fx står (2c) og ((3/2)c) ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2011 af MJoergen (Slettet)

 Tegn en trekant. Giv hjørnerne navne ABC. Giv siderne navne abc.

Læs så opgaveteksten igennem igen. "BC er dobbelt så lang som AB". Det betyder, at a er dobbelt så stor som c. Dvs. a=2*c.

Den anden halvdel kan du sikkert godt selv finde ud af.


Skriv et svar til: Trekanter! Hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.