Matematik

løs ligningssystemet

15. maj 2011 af stxy (Slettet) - Niveau: B-niveau

-x+3y=6

2x+y=-5

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Har du nogle idéer?


Svar #2
15. maj 2011 af stxy (Slettet)

substitutionsmetoden. men jeg kan ikke finde ud af at finde y, som det første træk


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2011 af mathon

I:   -x+3y=6                           I multipliceres med 2 og kaldes III
II:  2x+y=-5        

III: -2x+6y=12           
II:   2x+y=-5                          II og III adderes

      7y = 7

      y = 1                               som indsat i   2x+y=-5   giver

     2x+1=-5
     2x = -6

     x = -3
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2011 af mathon

@ #2

     2x + y = -5    ⇔    y = -5 - 2x


Svar #5
15. maj 2011 af stxy (Slettet)

hvorfor skal der ganges med 2 i II


Svar #6
15. maj 2011 af stxy (Slettet)

hvorfor skal der ganges med 2 i II?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2011 af mathon

for at på modsatte x-koefficienter


Skriv et svar til: løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.