Matematik

f(x)=b*x^a

15. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

Halløj .

Har brug for lidt hjælp til følgende opgave.

Hundens vægt: 5 - 10 - 15 - 30 - 40 -60
Fodermængde: 85 -140 -190 -320 - 395 - 545

f(x) er daglige fodermængde som funktion af x som er hundens vægt. Dette beskrives ved modellen

f(x) =b*x^a

Skal bestemme tallene a og b. <- Hvordan gør jeg dette?

En hundeejer har to hunde.
Den ene hund vejer 30% mere end den anden.
Hvor mange % mere foder skal den tunge hund have? <- Hvordan gør jeg dette?

Håber virkelig der er nogen der vil hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2011 af Euroman28

a bestemmer du ved at sige da det er en potensfunktion du søger ud fra ligningen

derefter kan du nemt bestemme b..

spg2) Er besvaret allerede af studieportalens største begavelse.

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1001897

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
15. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

Okay tak! :-) Jeg prøver!

Hvad med den hvor jeg skal beregne hvor mange % mere foder den tunge hund skal have?


Svar #4
15. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

så opgave b udregnes således : (Δy/y)·100% = (1,30a - 1)·100% ? Eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2011 af mathon

 så

                           b) udregnes således : (Δy/y)·100 = (1,30a - 1)·100           

                                        


Svar #6
15. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

så den skal have 23,15 % mere at spise?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2011 af blækogmad (Slettet)

a) Kan du ikke benytte regression på din lommeregner? Bliver mere præcist


Svar #8
15. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

Jo det kan jeg vel godt? :D

med ved ikke lige hvor på den og/eller hvordan jeg skal bruge det? - jeg har en TI-89, og ellers har jeg også TI interactive på min computer..


Svar #9
15. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

får desuden tallene til følgende :
 a=0,793903
b=21,1211

Kan det passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2011 af blækogmad (Slettet)

Okay. jeg har en ti 200, men mener det er det samme.

På lommeregner:

Du går ind i stats/list. Indsætter hundens vægt i list 1 og fodermængden i list 2. Så trykker du f4 og vælger regression. Derefter vælger du så den rigtige regression (PowRegression).

Så burde du få tallene. Bemærk dog at tallene a og b er byttet om på lommeregneren.

Jeg får a = 0,747227

b= 25.2599


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2011 af mathon

vejledning til TI-89:

       {5,10,15,30,40,60}->L1

       {85,140,190,320,395,545}->L2

       MATH 6:Statistics
       3:Regressions
       4:PowerReg
             PowerReg L1,L2

       MATH 6:Statistics
             8: ShowStat
      
 


Skriv et svar til: f(x)=b*x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.