Matematik

beregning af vinkel A

16. maj 2011 af Pajse (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej 

Jeg har et mindre problem... Jeg kan ikke lige huske hvordan man finder vinkel a i denne opgave:

I trekant ABC er b=6, c=4 og vinkel c=33 grader

afgør om der er to løsninger og hvordan regner man vinkel A?

Tusind tak på forhånd og håber virkelig på at få noget hjælp i en fart :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af mathon

der er to løsninger
                                      da vinkel C er spids
                          og
                                                b·sin(C) < c < b


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2011 af peter lind

Brug sinusrelationen til at finde vinkel B. Brug dernæst at summen af vinklerne i en trekant er 180º


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2011 af sigmund (Slettet)

Du kan finde vinkel B vha. sinusrelationen: b / sin(B) = c / sin(C). Så følger vinkel A, idet vinkelsummen skal være 180 grader.


Svar #4
16. maj 2011 af Pajse (Slettet)

 jeg er lige gået lidt i baglås, men forstår godt hvad i mener men jeg har lidt svært ved at sætte det sammen?... :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2011 af sigmund (Slettet)

Oh well. 6 / sin(B) = 4 / sin(33). Find så B.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2011 af mathon

eller reciprokt
                                      sin(B)/6 = sin(33º)/4

                                      sin(Bspids) = sin(Bstump) = sin(180º-Bspids) = (6/4)·sin(33º)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2011 af mathon

alternativt


Svar #8
16. maj 2011 af Pajse (Slettet)

 tusind tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2011 af mathon

i #7's Link
skal der byttes om

                                  Aspids  <--->   Astump
               


Skriv et svar til: beregning af vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.