Matematik

Enigma - generelt udtryk for antal kombinationer

17. maj 2011 af Dalle123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et generelt udtryk for, hvor mange kombinationsmuligheder man får, hvis man bruger  3 scramblerenheder og n antal ledninger i en Enigma.

Udtrykket er givet ved:

M(n) = 1.054.560 * ((26!) / ((25-2n+1)!*n!)) * (1 / 2^n)

hvor M = antal kombinationsmuligheder og n = antal ledninger

Jeg ved at 1.054.560 er kombinationsmulighederne med 3 scramblerenheder, så den kan vi se bort fra.

26! i den første tæller skyldes, at der er 26 indgange den første ledning og derefter 25 osv. Derfra kommer den sidste faktor også (1/2^n) fordi at man kan skifte en lednings ende med den anden ende uden det gør nogen forskel (dvs. at hvis ledningen går fra a til b, så ville det giver det samme resultat at lade den gå fra b til a).

Men hvor stammer udtrykket ((25-2n+1)!*n!)) fra?

Mvh.

David


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2011 af kif1944 (Slettet)

 Er også meget interesseret i et svar på dette spørgsmål! :-)


Skriv et svar til: Enigma - generelt udtryk for antal kombinationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.