Matematik

reducer

18. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Er det korrekt reduceret

2x(x+y) - (x+y)^2

= 2x^2 + 2xy -(x^2 + y^ 2 - 2xy)

= 2x^2 + 2xy - x^2-y^2 + 2xy)

= 2x^2 + 2xy - x^2 - y^2 + 2xy

Men er i tvivl? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2011 af NejTilSvampe

 Nej .  - (x+y)^2 = -(x^2 + y^2 + 2xy) = -x^2 - y^2 - 2xy

Du har en fortegnsfejl ved det dobbelte produkt.

og 2x^2 - x^2 = x^2 , så dit nederste udtryk kan reduceres ydeligere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. maj 2011 af NejTilSvampe

 et trick du kan overveje at bruge istedet for at gange parentesen ud er at sætte (x+y) uden for en parentes.

(x+y)(2x-(x+y)) 

(x+y)(x-y)

x^2 - y^2


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.