Matematik

Matematiik (hjælp:)

19. maj 2011 af SabMo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle. Jeg har fået to opgaver for, jeg ikke helt forstår s;

De lyder sådan her

Opg. 4

Det mexicanske køkken er berømt for bl.a retten Chili Con Carne

Hvad koster det at lave Chili Con Carne til

a; 4 personer?

b; 6 personer?

c: hele klassen (24 elever)

Chili Con carne (opskrift) 

(4 personer)

600 g bønner.................................................................... findes i køkkenet 

kødsauce; 

500 g. hakket oksekød....................................................1 kg. oksekød 63,50 kr

2 spsk. svinefedt................................................................findes i køkkenet

1 stort hakket løg............................................................... 5 løg 12,50 kr         pr stk 3,00 kr.

4 store hakkede tomater..................................................10 tomater 18,50 kr    pr stk 2,25 kr. 

3 friske, røde chilier............................................................findes i køkkenet

1 dl. tomatpure.................................................................. 14,96 kr. for 750 ml. 

1 pilsner................................................................................6 børspilsner 16,95 kr. pr. stk 3,85 kr. 

salt......................................................................................... findes i køkkenet

1/2  - 1 teske chilisauce....................................................findes i køkkenet

opgave 5: 

PÅ markeds pladsen i Oaxaca er der en kvinde der holder regnskab med hvor mange grøntsager, der fyldes op med og sælges fra boden. Hun sælger avocadoer (a), majskolber (m) og peberfrugt (p) og tomater (t)

 - HVis hun fylder op med 10 avocadoer skriver hun + 10a. Sælger hun majs skriver hun -5m.

Da hun åbner boden om mandagen har hun 

16 avocadoer

20 majskolber

2 peberfrugter

32 tomater. 

I løbet af mandagen skriver hun +10p - 8a - 6m - 7p - 6a + 8a- 2a - 10p + 5t + 8p

 - Hvor meget havde hun i boden da hun lukkede mandag aften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af sigmund (Slettet)

Opg. 4a: Læg alle priserne sammen.

4b: Gang priserne med 1.5 (fordi 4 gange 1.5 = 6) og læg sammen.

4c: Gang priserne med 6 (fordi 4 gange 6 = 24).

Opg. 5: Tæl sammen, hvor mange henholdsvis a, m og p hun har skrevet i løbet af dagen. For exempel har hun skrevet -8 - 6 + 8 - 2 = -8 a. Således havde hun 16 - 8 = 8 avocadoer da hun lukkede mandag aften.


Svar #2
22. maj 2011 af SabMo (Slettet)

 mange tak :)


Skriv et svar til: Matematiik (hjælp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.