Samfundsfag

Samfundsfag i forhold til psykologi

21. maj 2011 af camilladreuer (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa. 

Jeg vil gerne vide hvordan samfundsfag skiller sig ud fra psykologi?


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. maj 2011 af NikolajOlsen

Jeg kender ikke voldsomt meget til psykologi, men mit bud vil være, at psykologi handler om det enkelte menneske, mens samfundsfag handler om, hvordan mennesker indgår i fællesskaber, forstået meget bredt. F.eks. er staten en meget central del af samfundsfag. Hvordan den skal indrettes økonomisk, socialt osv. Samfundsfag kan også handle om interesseorganisationer, international politik og statistik. Og netop statistik kan være et godt eksempel på forskellen. I psykologi vil man behandle emnet kriminalitet ved at undersøge, hvad der får det enkelte menneske til at begå kriminalitet. I samfundsfag vil man undersøge emnet på eksempelvis nationalt plan, hvor man finder ud af, om omfanget af kriminalitet stiger eller falder, og hvordan det kan forklares af andre variabler, f.eks. uddannelse.


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

I psykologien fokuserer man på det enkelte individ og deres trivsel, men også på hvordan gruppen og samfundet influrere på det enkelte individ. På psykologi C beskæftiger man sig blandt andet med underemner som kognetiv psykologi, (det der vedrører tankeprocesser), udviklingspsykologi, (Freud og Eriksson) adfærdspsykologi , (Skinner) og det biologiske aspekt.

Sociologien fokusere på gruppen og ikke så meget på det enkelte individ. Gruppen kan være nationalstaten eller kommunen. Nogle af de videnskabelige metoder man anvender i psykologien som for eksempel at opdele mennesker i forskellige grupper, genkender man også i sociologien. Derimod adskiller samfundsøkonomi sig markant fra psykologien, men samfundsøkonomi er som bekendt en del af samfundsfag 


Svar #3
24. maj 2011 af camilladreuer (Slettet)

 Tusind tak begge to, I har virkelig reddet mig der ;)


Skriv et svar til: Samfundsfag i forhold til psykologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.