Matematik

Finansiel regning hjælp...

21. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Carstens mormor indbetalte 25.000 kr. den 1. januar 2006 og 12.000 kr. den 1. juli 2009 på en
uddannelsesopsparing til Carsten. Renten var 1 % pr. kvartal.

a) Vis, at saldoen umiddelbart efter indbetalingen den 1. juli 2009 var 40.736,86 kr.

r=0,01 hvert kvartal og der er gået 3,5 år... Jeg er ikke lige sikker på hvordan jeg skal løse denne her, håber at der er en der kan hjælpe... 

Det er Kn=Ko(1+r)^n vi skal bruge selvfølgelig men jeg er ikke sikker på hvor mange terminer jeg skal indsætte osv. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. maj 2011 af Dimo (Slettet)

Du skal opløfte i 14 da det er hvert kvartal der tilskrives renter, altså går der 14 kvartaler inden det er d. 1 juli 2009 (:

Kn=25.000*(1+0,01)^14

og selvfølgelig + 12.000 bagefter (:


Svar #2
21. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Mange tak... Jeg havde også ved finansolver fået 14 terminer men var ikke sikker... Er aldrig sikker med disse forbandede finansielregnings opgaver.


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. maj 2011 af Dimo (Slettet)

Husk at se det sidste jeg tilføjet (:


Svar #4
21. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Den er jeg med på :). Tak for det.


Skriv et svar til: Finansiel regning hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.