Matematik

Bestem tallet k.......

21. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

I need some help!

Har en funktion der lyder f(x)=8-0,5x^2 , hvor -4≤x≤4

Jeg skal bestemme tallet k, hvor 0<k<4, således at ∫k-k f(x)dx=40.

Hvordan gør jeg dette? :=)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

Løs det bestemte integrale som sædvanligt, og brug -k og k som grænser. Så får du en ligning i k.


Svar #2
21. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 start med at integrer f(x). hvad får du?


Svar #4
21. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

får -0,333333*(k^2-48)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2011 af AskTheAfghan

Da..

så er

Sæt k i x-værdien


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

I #5 bør man bruge brøker i stedet for approksimationer med endelige decimaltal. Der er desuden en fortegnsfejl i stamfunktionen F(x) :

f(x) = 8 - (1/2)x2 , har som stamfunktion F(x) = -(1/6)x3 + 8x , så

-kk f(x) dx = [-(1/6)x3 + 8x]k-k = -(1/3)k3 +16k ,

og vi skal da løse ligningen

-(1/3)k3 + 16k = 40 , dvs

k3 -48k +120 = 0


Skriv et svar til: Bestem tallet k.......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.