Matematik

Integralregning

22. maj 2011 af devli (Slettet)

Hej

Opgaven lyder: Bestem integralet ∫10(2x^3+e^x)dx (øvre grænse: 1 og nedre grænse: 0), hvilket jeg får til: [0,5x^4+e^x]10 og så har jeg skrevet (0,5*1^4+e^1)-(0,5*0^4+e^0). 

Mit hovedproblem er at jeg ikke ved hvad man skal gøre ved dette 'e'?

Håber I forstår spørgsmålet :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2011 af over9000 (Slettet)

Med eller uden hjælpemidler?


Svar #2
22. maj 2011 af devli (Slettet)

 Dette er uden hjælpemidler :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2011 af Danielriis (Slettet)

e er jo bare et definition på et tal, som er 2,71

men når noget er opløftet i 0 bliver det 1 og når noget er opløftet i 1 bliver det sig selv.


Svar #4
22. maj 2011 af devli (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår? Altså så du siger at e ingen effekt har? Fx. e^3=3 ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2011 af Danielriis (Slettet)

Nej det er forkert.

Det er en almen regel, at når du opløfter et tal i 0 så giver det 1. Ligesom at hvis du opløfter et vilkårligt tal i 1 giver det tallet selv. (0,5*1^4+e^1)-(0,5*0^4+e^0) = 0,5+ e - 1

Det kommer din ligning til at give :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. maj 2011 af mathon

      0,5+ e - 1 = e - 0,5 ≈ 2,71828 - 0,5 = 2,21828


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.