Matematik

optimering

22. maj 2011 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af NejTilSvampe

 Du ved at 

V = A*l

hvor A er arealet af trekanten, og l er længden af drivhuset.

V = ½*h*b*5b = (5/2)*h*b^2 = 40 

isolér h og du får 

h(b) = 20b^-2

find selv overfladearealet O(h,b) udtrykt ved h og b. Indsæt så h(b) i O(h,b) , du får så en funktion O(b) der kun afhænger af b. 

Optimér O(b).


Svar #2
22. maj 2011 af Yow! (Slettet)

er vi enige om at du sætter V=40 og isoler h i

V = ½*h*b*5b

???

får min lommeregner får noget andet end det du får... :-/


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af NejTilSvampe

det er klar 80/5 = 16 :p

h(b) = 16b^-2


Svar #4
22. maj 2011 af Yow! (Slettet)

ok tak :)

prøver lige den sidste del af opgaven...vender tilbage med det fundne resultat :)


Svar #5
22. maj 2011 af Yow! (Slettet)

korrekt?

glasoverfladen: O(b) = (5*b^4+96)/b ?  


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2011 af NejTilSvampe

 O(h,b) = hb + √(h^2+b^2)*5b 

O(b) = 16/b + √((16b^-2)^2 + b^2)*5b

det kan reduceres, men jeg kan ikke lige se hvordan du har er sluppet af med kvadratrodstegnet. Så jeg tror ikke det er korrekt det du skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2011 af NejTilSvampe

 

det er mit bud.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2011 af SL93 (Slettet)


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.