Fysik

Bohrs atommodel

22. maj 2011 af Streepz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Udregn og skriv i boksene, hvor mange elektroner der maksimalt kan være i de enkelte skaller:

1. skal:
2. skal:
3. skal:
4. skal:
5. skal:

Hvordan finder jeg ud af det?
 


Svar #1
22. maj 2011 af Streepz (Slettet)

Jeg fundet lidt omkring antallet af elektroner i skallerne:

Antallet af elektroner der kan være i èn skal, kan beregnes med denne formel: Skallens nr. i anden potens gange to.:

1. skal: 1²*2=2
5. skal: 5²*2=50
2. skal: 2²*2=8
6. skal: 6²*2=72
3. skal: 3²*2=18
7. skal: 7²*2=98
4. skal: 4²*2=32

Er det rigtigt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af Kvadratrod (Slettet)

JA

det er rigtigt


Skriv et svar til: Bohrs atommodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.