Matematik

differentation

23. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har lidt problemer med følgende opgaver.. Jeg skal finde differentialkvotienten:

f(x)=7*3^x  .. Jeg er i tvivl her om det er f ' (x ) = 7 * 3^x * ln(x) eller f ' (x)= 7*3^x*ln(x)

f(x)= 2 / 5 x ^5 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at ax = ex·ln(a) , så

(ax)' = ln(a)·ex·ln(a) = ln(a)·ax


Svar #2
23. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 hvad med f(x) = 2/5x^5


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Er det (2/5)·x5 eller 2/(5x5) ? I begge tilfælde benytter man (xn)' = n·xn-1 .


Svar #4
23. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 det er (2/5)*x^5 .. jamen vil det så sige .. 5*2/5*x^4... 27/5x^4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal lære at regne med brøker: 5·(2/5) = 2 , så den afledede af (2/5)·x5 er 2·x4 .

5·(2/5) er ikke det samme som 5 + (2/5)


Skriv et svar til: differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.