Matematik

F(x) = ax + b

24. maj 2011 af Problem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har simpelthen ikke huske, hvordan man løser denne slags opgaver. Jeg skal op i mat på torsdag, så er der nogen som vil hjælpe mig???

På figuren ses grafen for en lineær funktion f (x)= ax+b . Grafen for f går gennem
punkterne P(2,5) og Q(4,11) .
Bestem a og b .


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2011 af Zicker3450 (Slettet)

Mener at A er y2-y1 / x2 - x1

B skulle gerne være begyndelsesværdien (funktionsværdien)

ellers kig på mathons link.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2011 af siam (Slettet)

 a= y2-y1 / x2 - x1

så isolerer du bare b når du har sat a=?? y= 5 og x=2 ind i funktionen for en ret linje y = a * x + b


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2014 af lao123 (Slettet)

hvordan finder man b ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2014 af mathon


              brug evt. to-punktsformlen
                                                             y - y1      y2 - y1
                                                            -------- = ----------          x2 ≠ x1
                                                             x - x1     x2 - x1

.

                                                             y - 5      11 - 5
                                                            -------- = --------- = 3       
                                                             x - 2       4 - 2

.      
                                                             y - 5 = 3•(x - 2) = 3x - 6

                                                             y = 3x - 1


Skriv et svar til: F(x) = ax + b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.