Matematik

Gentagelsesperiode

25. maj 2011 af neva4getu (Slettet)

Hej,

Omkostningsfunktionen for oversvømmelse er givet ved

OMK2009 = 0   for T<50 år

                   = -136,13+34,8ln(T)    for T≥50 år

1) Hvad er gentagelsesperioden for en skadevoldende hændelse?

2) Hvad er den gennemsnitlige årlige omkostning i år 2009?

Hvordan skal jeg gribe det an??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at forklare hele opgaven. Hvad er T? Horledes defineres gentagelsesperioden?


Svar #2
25. maj 2011 af neva4getu (Slettet)

T skulle gerne være gentagelsesperioden.

Normalt findes den ved sandsynligheden for en oversvømmelse p = 1/T.

Ud fra ovenstående kan man så se at der begynder at ske skader ved T=50 år

Jeg tænkte i første omgang på bare at isolere T i opgave 1, men er ret sikker på at de vil have en værdi...


Skriv et svar til: Gentagelsesperiode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.