Matematik

sinusrelationer (bevis)

27. maj 2011 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej jeg er ved at bevise sinusrelationer men efter jeg har bevist c/sinC og a/sinA har jeg svært ved at bevise b/sinB evt. har jeg brugt frividen.dk

se link: http://www.youtube.com/watch?v=X3uvjTnqFwc&feature=player_embedded

se vedhæftet fil

på forhånd tak 


Svar #1
27. maj 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 ups glemte lige filen

Vedhæftet fil:manrea.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2011 af IraQiiia (Slettet)

du skal bevise sinusrelation for en vilkårlig trekant ABC?

jeg har nemlig også matematik på b og har næsten alle beviser,

men forstår ikke rigtigt det med at du laver en retvinklet trekant

når du bliver bedt om at bevise sætningen for en vilkårlig trekant?


Svar #3
27. maj 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 når ja det er jo også rigtigt nok men kan du så ikke lige fortælle mig hvordan du så beviser b/sinB. det ville være en stor hjælp da jeg skal op til eksamen på mandag


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2011 af IraQiiia (Slettet)

sinA/a = sinB/b = sinC/c

sinB = h/c <-> h = sinB/c

er det du mangler?

skal I ikke også bevise formlen for en vilkårlig trekants areal?


Svar #5
27. maj 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

ja det var det jeg manglede tak.

men der står der ikke noget om i mine eksamens spørgsmål at jeg skal bevise areal for en vilkårlig trekant, 

det eneste der bliver sagt om geometri er 

du skal definere sinus og cosinus til en vilkårlig vinkel, du skal bevise cosinus og sinus relationer


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2011 af IraQiiia (Slettet)

nåh ok :) held og lykke på mandag :)

er du iraker?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2011 af littlej (Slettet)

 Hey!
Jeg skal bevise formlen for areal i en vilkårlig trekant, men jeg har forgæves forsøgt,at finde den herinde!
Du må meget gerne vise hvordan den findes 3asfar!


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2011 af IraQiiia (Slettet)

T=½*a*b*sinC

T=½*h*b, fordi h=a*sinC

T=½*b*c*sinB, fordi h=c*sinB


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Benyt formlen for arealet af en trekant T = (1/2)hb·b , og betragt nu en retvinklet trekant, hvor hb er den ene katete og siden c er hypotenusen. Man finder da sin(A) = hb/c , hvorfor hb = c·sin(A), og dermed
T = (1/2)bc·sin(A) .

Ved bogstavombytning finder man så de tre formler for trekantens areal

T = (1/2)bc·sin(A) = (1/2)ac·sin(B) = (1/2)ab·sin(C) ,

og heraf aflæser man også sinusrelationerne ved division med (abc/2) :

2T/(abc) = sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2011 af littlej (Slettet)

 #8 og #9

Men i beviset er det vel ikke bevist, at du finder arealet? det er vel snarer en udledning af en formel?
Altså det er ikke bevist, at du finder arealet ved formlen T=1/2*a*b*Sin (C)?


Svar #11
27. maj 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 nej jeg er palæstinenser 


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

I beviset går man ud fra, at man kan beregne arealet af en trekant ved den velkendte formel T = (1/2)·h·g . Her er siden b den til højden hb svarende grundlinie. Derfor er trekantens areal T = (1/2)·hb·b . Dernæst benyttes lidt trigonometri på en retvinklet trekant, der har hb som den ene katete, hvoraf det ovenstående følger.


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2011 af IraQiiia (Slettet)

nej det er beviset, det er ihvertfald det bevis vi gennemgik med læreren.

jeg kan vedhæfte beviset hvis det er nødvendigt


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. maj 2011 af AskTheAfghan

Arealet T af et trekant er (h·g)/2 . Trækker man en højde fra Vinkel A, B eller C, kunne man have fundet Arealet T til:

Gange med 2;

og dividerer derefter med a·b·c;


Svar #15
28. maj 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

3asfar

hej igen, tænkte over når du skriver sinB=h/c. skal man ikke sige "modstående/hypotonosen. fordi jeg mener h/c også er til SinA. ville det så ikke være forkert. hvis vi altså tager til betragtning af den trekant jeg havde tegnet. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. maj 2011 af NejTilSvampe

Jeg uploader her et billede af cosinusrelationen, men vi kan bruge samme figur til at bevise sinusrelationerne.

Så kan vi gange med 

på begge sider og vi får:


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 Glemte at uploade billedet, det kommer her.

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #18
28. maj 2011 af IraQiiia (Slettet)

ahmed jo det kan du vel godt skrive men det er jo stadig sinB=h/c, men det vil være mere matematisk hvis du siger modstående katete og hypotenusen det kan lærere godt lide. men det vil jo stadig hedde sinB=h/c,

yaani sinB=modstående katete/hypotenusen


Skriv et svar til: sinusrelationer (bevis)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.