Fysik

Det optiske gitter

29. maj 2011 af fubuking (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg er igang med at skrive en rapport, men jeg er stødt på et problem. jeg har fået et spørgsmål som hedder.

Hvor stor er den maksimale orden, der teoretisk kan ses?( se evt. eksempel E8.10 i Orbit B)

her er problmet jeg har ingen mulighed for at kigge i bogen, så kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af armaghan (Slettet)

 n=d/λ

eks.

hvis du anvender et gitter med 300 spalter pr. mm, dvs. 3333 nm og laserlyset har en bølgelængde på 632,8 nm gælder der: 3333 nm/ 632,8 nm = 5,27

der kan maksimalt være 5 ordener.

håber det hjalp ;)


Svar #2
29. maj 2011 af fubuking (Slettet)

super mange tak =)


Svar #3
29. maj 2011 af fubuking (Slettet)

men jeg kan ikke forstår hvordan 300mm kan bliver til 3333nm?#1
 

 n=d/λ

hvis du anvender et gitter med 300 spalter pr. mm, dvs. 3333 nm og laserlyset har en bølgelængde på 632,8 nm gælder der: 3333 nm/ 632,8 nm = 5,27


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2011 af armaghan (Slettet)

det er fordi du skal gøre således 1/300 da det er 300 spalter pr. mm


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. maj 2011 af mathon

                    nmax = [d / λ]                                hvor [x] betyder helværdien af x


Skriv et svar til: Det optiske gitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.