Matematik
integral-opgave
En funktion f er bestemt ved f(x)=ex-e-x , x ≥ 0
Bestem tallet a, således at punktmængden bestemt ved {(x,y) | 0 ≤ x ≤ a ∧ 0 ≤ y ≤ f(x)} har arealet 8.
Jeg kan simpelthen ikke komme igang med denne opgave - nogle tips?
Svar #1
29. maj 2011 af Crazyguitarman (Slettet)
Det er en helt almindelig integrationsopgave.
Det der står i imellem tuborghattene er bare at du F(x) skal integreres fra 0 til a.
At y er over 0 giver sig selv siden et areal ikke kan være negativt.
Kort sagt skal du bare finde grænsen a der gør at F(x) = 8
Svar #2
29. maj 2011 af Fennox (Slettet)
Okay - det var 0 ≤ y ≤ f(x)} jeg ikke forstod, da y = f(x) ?
Men så man kan sige, at b her er = 0?
Svar #3
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#1
Vær omhyggelig med ikke at skrive F(x) , når der menes f(x) . Ofte benytter man F(x) som betegnelse for en stamfunktion til funktionen f(x).
Her skal man beregne
J(a) = 0∫a f(x) dx = 0∫a (ex - e-x) dx
og dernæst løse ligningen J(a) = 8 .
Svar #4
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
y = f(x) er et udtryk for forskriften for punkter på grafen for funktionen f(x) . Disse punkter har formen (x,y) , hvor y = f(x) .I opgaven beskrives en punktmængde som alle de punkter (x,y) , hvor 0 ≤ x ≤ a ∧ 0 ≤ y ≤ f(x) .
Svar #6
29. maj 2011 af mathon
[ex + e-x]0a = 8
ea + e-a - (e0 + e-0) = 8
sæt
z = ea > 0
og dermed
a = ln(z)
z2 -10z + 1 = 0
z = (10 + √(100-4)) / 2 = (10 + 4√(6)) / 2 = 5 + 2√(6) = 9,89898
a = ln(9,89898) = 2,29243
Svar #7
29. maj 2011 af Fennox (Slettet)
# Der står skal være mindre eller lig med f(x) - hvordan det?
Svar #8
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#7
Fordi punktmængden fremkommer som det område i xy-planen, hvor x ligger mellem 0 og a, og y ligger mellem 0 og f(x) . Prøv at indtegne det område på en skitse. Det svarer til punktmængden begrænset af x-aksen, grafen for f(x), samt linierne x=0 og x=a .
Skriv et svar til: integral-opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
