Fysik

Interferens mønster i et gitter

30. maj 2011 af thomasjørgensen (Slettet)

 Bølger.

Du skal give en præsentation af emnet: Bølger med vægt på bølgeegenskaberne, specielt til at forklare interferens-mønster ved et gitter.   er det, det  jeg har vedhæftede ?
Vedhæftet fil: inter.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:gitter_illustration.doc

Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:gitter_illustration_2.doc

Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2011 af mathon

                ...steder med en bølgevejsdifferens på et helt antal bølgelængder har konstruktiv interferens

                                                                         d·sin(θn) = n·λ


Svar #4
30. maj 2011 af thomasjørgensen (Slettet)

 det forstår jeg ikke noget af?

Men hvad er interferens mønster ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. maj 2011 af mathon

                      ...repeter interferens


Svar #6
01. juni 2011 af thomasjørgensen (Slettet)

 det har jeg, men kan du ikke være mere specifik på hvad det er ? 

det her er interferens:

Interferens: </o:p>

(se billeder i bogen ”orbit C” side 102-103)

En vigtig egenskab ved bølger er, at de kan interferere, dvs. vekselvirke med hinanden.  Er der et sted flere bølger oven i hinanden, kan det resultatet blive et indviklet bølgemønster.  Det samlede udsving et sted er summen af enkelte bølgers udsving. Hvor 2 bølgetoppe mødes, vil de 2 bølger forstærke hinanden(konstruktiv interferens), og hvor bølgetoppe og bølgedal mødes, vil de 2 bølger svække hinanden (destruktiv interferens)

<span style="font-family:Symbol;mso-fareast-font-family:Symbol;mso-bidi-font-family: Symbol">·         Er sådan man lægger bølger sammen.

 

memen kan ikke  hvordan man skal forklare et interferes mønster ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. juni 2011 af mathon

du svarede selv
                                  steder hvor to bølgetoppe/bølgedale mødes,
                                  vil udsvingene ved superposition forstærke hinanden (konstruktiv interferens)
                                  og give dobbelt udsving. Disse steder har en afstandsforskel på et helt antal
                                  bølgelængder

                                                                 

 
                                                     afstandsforskel  = afstandsforskel

                                                           d·sin(θn)     =    n·λ                                 n ∈ N


Svar #8
02. juni 2011 af thomasjørgensen (Slettet)

 De steder som  hvor der er konstruktiv interferens ?


Skriv et svar til: Interferens mønster i et gitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.