Matematik

Chi^2

30. maj 2011 af yaali (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Heeyy..

 

Er er nogen der kan hjælpe med opgave 2

 

Opgave 2
I en opinionsundersøgelse i X-købing er 500 personer blevet spurgt, om man er for eller imod de ændrede åbningstider i svømmehallen.

 

 

Bemærk: resten af spørgsmålet er i denne link..

 

www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Fagenes%20sider/Matematik/100823_vejl_eksamensopg_stx_vers_2.ashx

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 a) Hypotesen er at fordelingen er ligelig, altså at en lige stor andel af kvinder og mænd mener det samme. Du kan udregne de individuelle mængder ud fra 

kønholdning = (holdning / sumialt) * sumkøn

b) chi2 udregnes ved:

Σ((obs-forv)2 / forv)

Jeg går ud fra at p-værdien er lig den kritiske værdi, hvilket udregnes ved at isolere for p i formlen:

chi2(0, p, f) = s

hvor f er frihedsgraderne og s er den fraktil, værdierne skal høre indenfor (fx 0,95).

f = (n1 - 1) * (n2 - 1)

Hvor n1 og n2 er antallet af muligheder pr. dimension, dvs. her n1 = 3 og n2 = 3.

Når du har fundet den kritiske værdi p og chi2, kan du be- eller afkræfte din hypotese:

Hvis p > chi2 kan du bekræfte din hypotese

Hvis chi2 > p må du afkræfte din hypotese (altså at kvindernes og mændenes holdnigner ikke er ens)


Skriv et svar til: Chi^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.