Matematik

Differentialligningen y'=b-ay

31. maj 2011 af ya12 (Slettet)

Hey, nogen der ved hvorfor: enhver funktion y=f(t), der er løsningen til diff. ligningen y'=b-ay, nærmer sig værdien b/a når t vokser?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2011 af anders_hp (Slettet)

Fordi den fuldstændige løsning til differentialligningen er:

y(t)=b/a+ce-at

y=f(t) vil derfor nærme sig b/a, når t vokser.


Svar #2
31. maj 2011 af ya12 (Slettet)

Dejligt, tak for svaret


Skriv et svar til: Differentialligningen y'=b-ay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.