Fysik

Transformerligningen

31. maj 2011 af Missautumn - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg skal bruge transformerligningen til at begregne ukendte spændinger og strømme.

Transformerligningen: Up x Ip = Us x Is

Up= primærspænding

Ip= Primærstrømmen

Us= Sekundærspænding

Is= sekundærstrømmen

Det jeg ved er, at min primærspænding er 230 og min sekundørspædning 2,3.

altså: 230 x Ip = 2,3 x Is

MIn primærspole har 600 vindinger, og min sekundær har 6.

Men for at kunne regne det ud, skal jeg bruge de to strømme. Hvordan finder jeg dem?

På forhånd TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af cathi (Slettet)

230 * 1 = 2,3 * 100

600 * 1 = 6 * 100

Kan du se princippet i det?


Svar #2
31. maj 2011 af Missautumn

Ja, men er det svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2011 af cathi (Slettet)

Ja dvs. Strømmen på den primær spole er 1 A  og på den sekundær spole 100 A  


Svar #4
31. maj 2011 af Missautumn

Tusinde tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2011 af mathon

                   

                        det eneste du kan konstatere
                        er
                                                                     Is = 100·Ip
 


Skriv et svar til: Transformerligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.