Matematik

andengradsfunktion hjælp eksamen!

31. maj 2011 af ballemissen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hey folk, jeg har fået nogle opgaver for i matematik som er forberedelse til mundtligt matematik. Men de opgaver jeg har fået kan jeg ikke finde ud at lave, jeg bruger Geogebra til at tegne parablerne i

OPGAVERNE:

Gitte Sunesen(Målvogter - GOG) har scoret et mål som målvogter, hun står 2 meter ude på banen og kaster bolden i en bane som kan beskrives med parablen y= -0,012x2+0,43x+2,2

OG

Målmanden laver et udspark. Udsparket kan vises som en parabel med ligningen:

Y = -0,5x2 + 4x + 0,5

("x2" er skrevet som x i anden")

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2011 af mette48 (Slettet)

Hvad er det du gerne vil have hjælp til?


Svar #2
31. maj 2011 af ballemissen (Slettet)

Når jeg indsætte de to "y=" osv siger mit Geogebra "Ugyldigt input". Jeg forstår ikke hvad jeg gør forkert? Skal man ikke bare skrive "Y= - 0,5 x2 osv" i geogebra og så burde der komme en parabel?


Svar #3
31. maj 2011 af ballemissen (Slettet)

 Altså når jeg indsætter: "0,012x2+0,43x+2,2" siger Geogebra "Ugyldigt input"


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2011 af mette48 (Slettet)

I stedet for , skal du skrive . punktum og i stedet for x2 skrives x*x

på den måde fik jeg tegnet begge grafer.


Svar #5
02. juni 2011 af ballemissen (Slettet)

 Okay tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2011 af mette48 (Slettet)

Hvad går opgaven egentlig ud på?


Svar #7
03. juni 2011 af ballemissen (Slettet)

Det er mundtlig matematik, så du bestemmer selv hvad du vil gøre med den information du har fået :) 


Skriv et svar til: andengradsfunktion hjælp eksamen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.