Matematik

Bevis af sinusrealetation.

01. juni 2011 af Nanna000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey guys.

- Jeg skal op i mundtlig matematik meget snart men der er noget jeg ikke helt forstår 

Hvordan kan det være at følgende gælder:

SinA/a = SinB/b <=> a*b*sinA/a = a*b*SinB/b

Hvordan kan vi ligepludselig få dette udtryk  a*b*sinA/a  = a*b*SinB/ b ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man ganger med ab på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. juni 2011 af AskTheAfghan

... for at vide om hvordan sinusrelationerne er bevist - kan læses på [LINK] ..


Svar #3
02. juni 2011 af Nanna000 (Slettet)

 #1

Man ganger med ab på begge sider af lighedstegnet.

Men må man godt bare gøre det? Eller er der en grund til det? 


Svar #4
02. juni 2011 af Nanna000 (Slettet)

Har i evt. nogle gode råd til hvad jeg kan komme ind på udover at bevise Sinusrealitation ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du spurgte om, hvor dan man kom fra den ene ligning til den anden. Og det er svaret, at man ganger med ab på begge sider af lighedstegnet. Ja, det er tilladt at gange med det samme tal, der ikke er 0, på begge sider. Det burde være kendt fra folkeskolen. Her repræsenterer a og b jo to sidelængder i en almindelig trekant, så derfor er hverken a eller b lig med 0.


Skriv et svar til: Bevis af sinusrealetation.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.