Matematik

a*sin(bx+c)+d

01. juni 2011 af richgirl (Slettet)

Hej

Jeg skal bestemme konstanterne a,b,c og d i funktionen, f(x)=a*sin(bx+c)+d.

Det skal gøres ud fra vejrudsigten (har Uploadet billedet af grafen).

Ud fra grafen har jeg kigget på temperatursvingningen mellem torsdag og fredag, da vi her har en harmonisk svingning.
 

Jeg har tilbestemmelse af a gjort følgende;
a er amplituden. jeg har taget forskellen mellem bølgetoppen og bølgedalen og delt med 2: 22-10=12/2=6

Til bestemmelse af b:
b=2pi/T, her er T perioden og jeg kigger på et døgn, derfor bliver b=pi/12

Til bestemmelse af k og c er jeg lidt i tvivl om. Dog ved jeg, at hvis jeg kan bestemme k, kan jeg ved at sætte f(x)=0, isolere c.
 

Er det rigtigt det jeg har lavet her eller er jeg helt hen i vejret??

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

d er den lodrette forskydning fra x-aksen.

Da grafen ligger mellem 10 og 22, er middeltallet 16, altså grafens nul-linie ligger på y = 16

d er derfor 16 ;-)


Skriv et svar til: a*sin(bx+c)+d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.