Fysik

hjælp til radioaktivitet, Litvinenko, tak.

03. juni 2011 af caro4819 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave

Po-210 er α-radioaktivt med en halveringstid på 138,4 døgn. 
α–partiklerne udsendes med energien 5,30 MeV 

1 eV  = 1,602 · 10–19 J
1 u  = 1,66 ·10–24 g

a)  Hvor mange Po-210 blev Litvinenko forgiftet med?

b)  Beregn henfaldskonstanten for Po-210.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2011 af kieslich (Slettet)

Manglende oplysning: han fik 10 microgram of 210Po i sig.

Omregn denne masse til antal kerner N0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

a) NPo-210 = 10*10-9 kg/mPo-210 . Massen af ét atom findes i databogen.

b) Benyt at k = ln(2)/T1/2 . Hvor du kender halveringstiden.


Skriv et svar til: hjælp til radioaktivitet, Litvinenko, tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.