Fysik

eksamens spørgsmål. HJÆLP

03. juni 2011 af sport123 (Slettet)

 Hej, kan i hjælpe med denne her, har svært ved den..

Et varmelegeme med effekten 300 w placeres i en vandmængde med massen 2 kg. 

Vandets starttemperatur er 20 grader 

vandets specifikke varmekapacitet kan sættes til 418 j/kg * grader 

Hvad er vandets temperatur efter 2 min.? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først den energi Q, som varmelegemet leverer i de 2 min. Benyt dernæst ligningen

Q = m·c·ΔT

til at beregne temperaturændringen ΔT .


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

                             ..    P*t = mc(T2-T1) ⇔

                                   T2 = ((P*t)/mc)+T1

    værdier indsættes

                                  T2 = ((300 W*60 s*2 min)/(2 kg*4180 J/(kg*K))) + 20 Cº = 24,3 Cº


Skriv et svar til: eksamens spørgsmål. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.