Matematik

TI-89! M/1+ce^aMt er en løsning til y´=ay(M-y) - gøre prøve

04. juni 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 skal gøre prøve for at:

y=(b/a)/(1+ce^-bt) er en løsning til y´=y(b-ay)
vha. af cas-værktøjet ti-89

Venstre side:
(b/a)/(1+ce^-bt) <--- skal differentieres med ti-89 , hvordan gør man det?

har gjort følgende på ti-89 indtil videre:
d((b/a)/(1+ce^-bt),t) , men den giver mig bare = 0 ?? hvordan skal man skrive den ind ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

prøv at skrive udtrykket ordentligt op. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg får 

v.s. (b2*c*e(b*t))/(a*(e(b*t)+c)2)

h.s. (b2*c*e(b*t))/(a*(e(b*t)+c)2)

v.s. og h.s. er ens, så y er en løsning til y' 


Svar #3
04. juni 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

jo self. sådan her?

      
       a            
 1+ce-bt              er en løsning til y´=y(b-ay)

hvilket jeg skal gøre prøve for på ti-89


Svar #4
04. juni 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 ja de burde gerne være ens, men hvordan har du gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

fordi du har ikke et gange tegn mellem -b og t. det samme glemte jeg, så fik jeg også 0. 

prøv at skrive udtrykket sådan (b/a)/(1+c e-b*t)


Svar #6
04. juni 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 har skrevet
d((b/a)/(1+c e-b*t),t) ind på ti-89, men fik ikke det samme som du fik

fik (-b2 *cebt) / (a(cebt +1)2

hvilket ikke er det samme som du fik . ? hvad gør jeg galt ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

det ved jeg ikke lige hvad du gør. sikkert en tastefejl.. se det udtryk du taster igen og ret evt. fejl. 


Svar #8
04. juni 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 har tjekket det igennem flere gange nu . forstår det ikke. hvordan er det helt præcis du har tastet den ind på dit cas værktøj?

og det er da vel d() funktionen man skal benytte ikke ? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

i det vedhæftede screenshot kan du se. jeg bruger CAS værktøjet TI Interactive

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #10
04. juni 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 Ahhh okay. Super! Jeg siger MANGE tak for hjælpen !

Nu gik det endelig op :D 


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

det var da så lidt. havde du lavet indtastningsfejl eller? 


Svar #12
04. juni 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 jo det var indtastningsfejl, ved ikk hvorfor jeg ikke kunne se den.

havde glemt at sætte minus tegn foran bt i potensen nederst :P


Skriv et svar til: TI-89! M/1+ce^aMt er en løsning til y´=ay(M-y) - gøre prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.