Studievalg og videregående studie

Kvalifikations niveau til psykologi

04. juni 2011 af SusieQ (Slettet)

Hej

Jeg har en ven, som gerne vil tage psykologi på universitetet, men hun siger at kvalifikations niveauet er på 10,5, og spurgte mig om det kunne passe. Så jeg tænkte at jeg kunne spørge herinde, for jeg  har aldrig hørt om et så højt kvalifikations niveau. Er der nogen der ved højt det er? Nogen der måske er kommet ind med et mindre kvalifikations niveau eller noget. For det virker lidt underligt. Jeg kender andre uddannelser som er meget svære end den, men som har kvalifikations niveauet 7.


Brugbart svar (3)

Svar #1
04. juni 2011 af Jerslev

#0: Hej.

I kan læse mere om psykologi som bacheloruddannelse her:

http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/samfundsvidenskabeligebacheloruddannelser/oevrigesamfundsvidenskab/psykologi.aspx#

I vil under "Adgangskvotienter 2010" se, at det krævede et gennemsnit på 10,5 at blive optaget på KU i 2010.

Adgangskvotienten er ikke et mål for hvor svært et studie er, men derimod et mål for hvor populær studiet er.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
04. juni 2011 af SusieQ (Slettet)

Tusind tak for siden det hjælper virkelig meget. Så hun skal ikke have 10,5 for at komme ind, men faktisk 6. Det bliver hun meget glad for at høre. Tusind tak


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. juni 2011 af allan_sim

#2.

Der er vist noget, du har misforstået....


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. juni 2011 af ThymsB (Slettet)

#2

Hun skal såmænd blot have bestået sin studentereksamen (gennemsnit over 02) og opfylde de specifikke adgangskrav for at være egnet til at komme ind.  

At hun så reelt ikke kommer det uden gode karakterer er en anden snak. Så jo, hun skal have et snit deromkrng for at komme ind, netop fordi studiets popularitet gør, at der er rigtigt mange ansøgere - og når der er flere ansøgere end antallet af pladser på studiet, så tager universiteterne de elever med de bedste gennemsnit. (og det er dét, som gør, at hun er nødt til at få et meget højt gennemsnit for at komme ind)

(men der findes en del studier, hvor det er nok blot at have opfyldt ovenstående, da det simpelthen ikke er populært at læse).


Brugbart svar (2)

Svar #5
05. juni 2011 af lexibexi


Brugbart svar (2)

Svar #6
06. juni 2011 af ThaFrankieboy (Slettet)

For lige at slå fast, så du ikke gør din ven for glad.

 Adgangskvotient - er det du skal søge ind med, hvis du søger kvote 1 (og har opfyldt de andre adgangskrav om forskellige fag osv.)  På Psykologi er denne i KBH 10,5 og dit snit skal derfor gerne ligge deromkring, hvis du skal gøre dig forhåbning om at komme ind gennem kvote 1.

Kvalitfikationsniveau - Er et udtryk for hvor svær og krævende en uddannelse er. Altså intet du skal bruge når du skal søge ind. Stortset alle Bachelor uddannelser har et kvalifikationsniveau på omkring 6.


Brugbart svar (2)

Svar #7
06. juni 2011 af deessee (Slettet)

 Men der er jo altid Århus og Odense, som har et væsentlig lavere snit end København :)


Skriv et svar til: Kvalifikations niveau til psykologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.