Fysik

Stående bølger, hjælp plz

05. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Når man taler om stående bølger, hvilke formler bruger man så:  fx

Halvåbne rør ?

Lukket rør?

åbne rør?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2011 af AskTheAfghan

Når du ønsker at have en lyd, der kastes tilbage i røret, skal en af siderne være lukket.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2011 af Jerslev

#0: Det kommer naturligvis an på hvilken slags stående bølge, du snakker om. Hvis der er tale om stående bølger i et åbent rør bruger du selvfølgelig formlen for et åbent rør og hvis der er tale om et halvåbent bruger du selvfølgelig formlerne for et halvåbent rør.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
05. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

er det korrekt at formlen for halvåbne rør, er,

halvåbnerør :   4 * L / n = λ

Lukket rør: 2 * L / n = λ

åbne rør: λ = 4 * L / n ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2011 af Jerslev

#3: De er korrekte - bortset fra det åbne rør. Kig lige på den igen.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #5
05. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

i mine noter har jeg skrevet  åbne rør:  4 * L / n     ?

Hvad er fejlen i det?


Skriv et svar til: Stående bølger, hjælp plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.