Debat

Mundtlig eksamen!

24. maj 2005 af Haribo Mix (Slettet)
Ok - jeg indrømmer, at jeg ikke er så glad for mundtlige eksamener, jeg bliver faktisk rimelig nervøs når det kommer til stykket. Men igen - hvor slemt kan det gå, tænker man så...
Jeg skal 'allerede' op i den første her på torsdag. Er der nogle, som evt. ELSKER at gå til mundtlig eksamen, som ligger inde med nogle gode råd til, hvad man kan gøre for at overvinde sin angst og opnå f.eks. et flot 10-tal?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2005 af Samuel (Slettet)

"Eksamenstræning" tilbydes af de fleste skoler og er et godt kursus. Løbet er selvfølgelig kørt for i år, men kurset kan med fordel tages næste år - om det så er gymnasiet eller videregående.

Det er min erfaring, at nervøsitet - den negative slags - udspringer af mangelfuld forberedelse; mit råd til da skal da være, at du læser så godt på sagerne, at du føler dig helt hjemme i stoffet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2005 af Zakzik (Slettet)

Jeg kender ligeledes til det med at være nervøs til eksamener og det uanset om jeg er godt forberedt eller ej. Især når jeg er på vej til eksamen er det slemt. Derfor har jeg udviklet den metode at forestille mig alle de ting der kan gå galt for censor.
Forestil dig at censor skribler løs med sin blå kuglepen, hvorefter han/hun griber ud efter et glas vand og spilder det hele ned over papirerne, så det er umuligt at se alle de fejl han/hun har noteret om dig... Eller at stolenbenet på censors stol knækker og han/hun dratter ned... Det er kun fantasien, der sætter grænsen og jeg morer mig i hvert fald med det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2005 af Panille (Slettet)

Det er med at spillet spillet og virke selvsikke, til trods for at det er det sidste man er. det har jeg i hvert fald kørt en del hjem på....

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2005 af ekkire (Slettet)

Jeg var oppe i mandags.. og normalt er jeg meget dårlig til at gå til eksamener... er uheldig og trækker lige netop det jeg ikke er sikker på. MEN i mandags trak jeg en tekst, den tekst jeg helst ikke ville op i. men da jeg sad til eksaminitaion og snakkede, gik det bare sindsygt godt... det vigtigste er sku at du tror på dig selv og bare snakker... der er ikke noget som tæller ned, bare husk på det. og hvis du bare snakker og snakker så skal der nok være noget rigtigt i bare lidt af det du siger... =) hvis du er på vej ud på et sidespor skal din lærer nok hjælpe dig på rette spor igen... og hvis du ikke forstå hvad din lærer spørg om, så bed lærer om at hjælpe dig på vej... det er der ingen ben i ;)

Svar #5
28. maj 2005 af Haribo Mix (Slettet)

JEG FIK 9!!!!!! Jeg trak self. også det jeg mindst ville have, men jeg slappede bare af, tog en dyb indånding og begyndte bare at snakke og snakke og snakke, holdt næsten ingen pause. Da læreren/censoren så måske spurgte noget jeg ikke lige forstod, prøvede jeg bare at snakke udenom, istedet for bare at sige, at jeg ikke kunne svare! Det er faktisk ikke så slemt!
Nu er det bare mere de naturvidenskabelige eksamener jeg frygter, fordi man skal stå op og huske det hele....det er svært, sys jeg! Så hvad gør jeg dér???
Men tak for jeres bud :)

Skriv et svar til: Mundtlig eksamen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.