Fysik

henfaldsloven

05. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der to måder at skrive henfaldsloven op på? 

N = N0 * (1/2) t/(T1/2)

og 

N = N0*e-k*t

eller er de to forskellige?


Svar #1
05. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

er der en der hurtigt kan hjælpe mig så jeg kan komme videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er fuldstændigt det samme.

Du kan eventuelt selv vise det til mundtlig eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2011 af peter lind

½ = eln(½) = e-ln(2) så N0*(½)t/T½ = N0 *e-ln(2)t/T½ = e-k*t


Svar #4
05. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

tusind tak for hjælpen begge to. 

så kan jeg blære mig med det, hvis jeg kommer op. 

#3 du mener vel at -k*t er opløftet, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Du ved at k = ln(2)/T½ . Derfor fås e^(-k*t) .


Svar #6
05. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

 jeg forstår ikke hvorfor e-ln(2)*t/T1/2 = e-k*t


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Netop fordi k = ln(2)/T1/2 så vil e-(ln(2)/T1/2)*t = e-kt .


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2011 af peter lind

ln(2)*t/T½ = [ln(2)/T½]*t = k*t


Svar #9
05. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

nå ok. 

og henfaldskonstanten k er lig med ln(2)/T1/2 hvor T1/2 er halveringstiden? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#9

Ja


Skriv et svar til: henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.