Samfundsfag

Danskhed...

05. juni 2011 af 112123 (Slettet)

 Hej!
Er der nogle der kan fortælle lidt om danskhed og nationalitetsfølelse gennem tiden?!


Svar #1
05. juni 2011 af 112123 (Slettet)

 Det er virkeligt vigtigt! :O


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2011 af Soul (Slettet)

Ud fra dit svar nr. 2 vil jeg gætte på, at det var til i dag, men hvis du stadig skal bruge noget er her noget jeg skrev i dansk i 1.g:

Vi, danskerne, er glade. Vi, danskerne, er åbne overfor andre kulturer. Vi, danskerne, sætter værdier som demokrati, ytringsfrihed og ikke mindst tolerance højt. Dette tror vi i hvert fald, men sandheden er en helt anden. Faktum er, at vi er et af de mest fremmedfjendske lande i Europa - i hvert fald på regeringsplan. Vi, danskerne, plaprer løs om vore gode danske værdier så som solidaritet, tolerance og ytringsfrihed til trods for, at ingen præcist kan definere blot en enkelt af dem – i hvert fald ikke så nogen andre kan være enige om definitionen. Og kan den typiske definition af ordene overhovedet forbindes med danskhed? Statistikken taler sit tydelige sprog. Næsten hver anden dansker mener, at danskheden er mest forbundet med et parti, hvis primære formål er at udrydde tolerancen, nemlig Dansk Folkeparti.


Men før vi, danskerne, bliver helt ekstatiske over vore dejlige danske værdier, bør vi finde ud af, om disse værdier overhovedet kan betegnes som vores. Mange danskere ville nok blive overrasket over at høre, at hverken solidaritet, tolerance eller ytringsfrihed er decideret dansk. De to første stammer fra henholdsvis Frankrig og Grækenland, mens vores elskede ytringsfrihed ironisk nok stammer fra, hvad vi, danskerne, prøver at bekæmpe, Islam. Det er deres etik fra over trettenhundrede år siden, som vi bruger til at krænke dem! Overraskelsen over disse små opdagelser kan være vigtig for os, danskerne, når nu vi befinder os i en tidsperiode i globaliseringens tegn. Vi får i denne tid konstant slynget alverdens ord og holdninger ned over os. Hvis vi ikke har nogen værdier at klynge os fast til, hvordan skal vi så undgå at miste vores identitet som nation i denne tids hvirvelvind af informationer, holdninger og spin? Dette ses tydeligt de senere år, hvor vi, danskerne, har været under stor indflydelse fra USA.
Men nu må det være slut med at generalisere - både for mig, dig og hele verden. Der er ikke kun ét ”vi” eller én danskhed. Alle har deres individuelle form for danskhed - og det skal de have lov til! Hvem skal have retten til at bestemme, hvem der er danske? Hvem skal have lov til at holde mennesker fanget i frygt i mange årtier? Det gør regeringen! Forkastelig behandling af mennesker og i hvert fald alt andet end efter de gode danske værdier. Men mange i dagens Danmark holder nytteløst fast i forestillingen, om at der kun er én danskhed og bruger denne forestilling til at tvinge andre til at sidde ligeledes nytteløst fast i et flygtningecenter. Det kan vi da ikke acceptere! Vi, danskerne, må gøre noget for at stoppe det, og det bliver hårdt, ingen tvivl om det, men mange bække små gør en stor å. Hvis man samler alle de mange forskellige nuancer af danske statsborgere skal vi nok blive en stor kraftig buldrende å, som får regeringen til at tænke nye statsborgere som nye muligheder i stedet for nye problemer, samtidig med at de faktisk overholder menneskerettighederne! Og denne buldrende å skal komme! Det skal den! For danskhed er vigtigt, og vi kan ikke bare lade den i stikken!
Men hvis denne buldrende å udebliver meget længere, bliver det ikke længere ”os”, ”vi” og ”vores”, men snarere ”dem”, ”de” og ”deres”. Jeg melder mig ud af det danske samfund! Ingen burde gøre dette, da alle i det danske samfund har et ansvar for alle, og man derfor aldrig burde melde sig ud, men jeg er led, ked og skuffet af de sofadanskere, der intet vil gøre for blot at hjælpe en enkelt lille bæk, for hver en lille bæk skal have lov til at præge danskheden uden at blive afledt ind i en flygtningelejr.

Jeg er en dansker, og jeg er åben overfor andre kulturer. Jeg er en dansker, og jeg sætter værdier som demokrati, ytringsfrihed og ikke mindst tolerance højt. Jeg er en dansker, men jeg er ikke glad.
 


Svar #3
27. november 2011 af 112123 (Slettet)

Hvor er du vild! taaaak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2011 af mathon

     ...i øvrigt er "danskheden" "rystet" og særdeles vanskeligt definerbar i disse postmoderne tider,
        hvor nationalparadigmerne er til global og flerkulturel omsmeltning...


Skriv et svar til: Danskhed...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.