Matematik

Tangens praktiske problemstillinger

06. juni 2011 af denfortvivlede (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej,  jeg er så heldig at have trykker mundtlig matematik (c niveau) 

jeg har et underspørgsmål til en af mine opgaver der siger, at jeg skal komme med eksempler på praktiske problemstillinger med tangens, hvor jeg her går lidt i sort.. 

Håber I kan hjælpe mig..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 Du kan for eksempel bruge tangens til at udregne højden på noget, f.eks. et træ, ud fra dets skygge.

Hvis du måler afstanden fra træet til spidsen af skyggen og estimerer vinklen hvormed skyggen falder til jorden (altså hypotenusen i en imaginær trekant som har et punkt i toppen af træet, et ved foden af træet, og et ved spidsen af skyggen) har du nu alle informationer du skal bruge for med tangens at finde træets højde.

tangens(x) = modstående / hosliggende

tan(skyggevinkel) = (træets højde) / (skyggelængde)

Så isolerer vi (træets højde) ved at gange begge led med (skyggelængde)

tan(skyggevinkel) * (skyggelængde) = (træets højde)

Lad os sige at afstanden fra træets fod til skyggens spids er ti meter, og vinklen hvormed skyggen falder er 50 grader. Indsætter vi dette får vi:

tan(50 grader) * 10 meter = 11,92 meter


Svar #2
06. juni 2011 af denfortvivlede (Slettet)

 ah! tusind tak! 

*og jeg skulle skrive trukket ikke trykker*


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 Så skal du bare trykke max til eksamen, så går det hele fint. ;)


Skriv et svar til: Tangens praktiske problemstillinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.