Fysik

fra det ene udtryk til andet

06. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

x=v0x*t

y=-(1/2)*g*t2+v0y*t

hvordan bliver det til y = - (g/(2*v0x2)*x2+(v0y/v0x)*x

jeg ved at t skal isoleres i det første ligning og sættes ind i den anden, men det går galt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

y = (-1/2) * g * t+ v0y * t

y = (-1/2) * g * (x / v0x)2 + v0y * x / v0x

y = -1/2 * g * x2 / v0x2 + v0y * x / v0x

y = -(g / (2 * v0x2)) * x2  + (v0y / v0x) * x

Ikke sværere end at sætte ind og prøve med regneregler om du kan få det til at passe. :) Bemærk at mange af paranteserne er overflødige, og det forvirrer måske. Jeg ville måske skrive det således:

y = -g x2 / (2 * v0x2)  + x v0y / v0x


Svar #2
06. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

ja jeg fik det også til at op :) men så er jeg bekræftet.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 Hvis du kommer ud for sådan nogen opgaver kan du simpelthen taste det du har fået ind på CAS eller lignende og sætte det lig det opgaven siger, du skal få det til. Så vil den evaluere det til enten TRUE eller FALSE.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 Alternativt kan du gøre det manuelt. Hvis du sætter det du har fået op til at være lig det du skal få, kan du begynde at forsimple ligningen med de almindelige ligningsregler, og evt. få 0=0. I så fald har du gjort det rigtigt.


Svar #5
06. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jah, jeg bruger også TI Interactive normalt. tak for det. 


Skriv et svar til: fra det ene udtryk til andet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.