Fysik

Galilei's faldlov?

06. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Hvis jeg har en formel der lyder:

s(t) = 1/2 * g * t^2

og der senere står,  Ud fra tendenslinjen bestemmes k = 1/2 * g ?

og g bestemmes?


hvordan bestemmer man k og g?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af Lurch (Slettet)

 Hvis du plotter dine data, og tilføjer tendenslinien og dens formel kan du bestemme g.

Hvis forsøget følger teorien bør tendenslinie være en parabel af formen y = k*x^2. Værdien for k finder programmet for dig. Du kender nu værdien af k, og ved at

k = 1/2*g. Derved er g givet ved g = 2*k


Svar #2
06. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

dvs.  hvis jeg nu får en tendenslinie,  der lyder  y = 4,12x^2 ?  

er k så 1/2 * 4,12 =  2,06   = k


og g =  2 * 2,06    = 4,12?


eller er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2011 af Lurch (Slettet)

 Den sidste del er forkert :)

konstanten i din tendenslinie er k = 4.12. I følge teorien bør det være sådan at k = 1/2*g, som jo er konstant. Så tyngdeaccelerationen bliver derved

g = 2*k


Svar #4
06. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

nåår så g = 4,12 * 2  = 8,14 :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2011 af Lurch (Slettet)

 yeps


Skriv et svar til: Galilei's faldlov?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.