Fysik

Udledning af brydningsloven??

07. juni 2011 af Majsen56 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal til fysik i morgen, og jeg har lige været oppe og trække i dag.
På mit eksamensspørgsmål stod der

Du skal mundtlig præsentere brydningsloven, herunder udledningen af brydningsloven.

Hvad vil det sige at jeg skal udlede brydningsloven?

Har hårdt brug for hjælp.... :p


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af mathon

er en empirisk lov

når indfaldsvinklen i varierer, vil brydningsvinklen b variere,

                                    sin(i) / sin(b) = konstant

          denne konstant kaldes brydningsforholdet ved overgangen fra stof 1 til stof 2
eller
          det relative brydningsforhold af stoffet 2 i forhold til stoffet 1;
          det betegnes med

                                                            nr = = n12 = n2/n1
 


Svar #2
07. juni 2011 af Majsen56 (Slettet)

Tak!
Er det bare sådan jeg skal udlede den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2011 af mathon

...det var et råd.

Hvordan du skal udlede, afgør du i relation til din viden, din modtagne undervisning og den kun af dig
kendte lærerforventning...


Svar #4
07. juni 2011 af Majsen56 (Slettet)

Okay! Mange tak for hjælpen!


Svar #5
07. juni 2011 af Majsen56 (Slettet)

For at udlede kunne man så gøre sådan her:

Brydningsloven er bestemt af ligningen

sin(i) /sin(b) = λ1 / λ2 = v1/v2

Sin(i) er indfaldsvinklen. Dvs den vinkel mellem den indkommendes stråles retning og normalen til grænsefladen.
Sin(b) er brydningsvinklen. Det er den vinkel mellem den brudte stråles retning og normalen til grænsefladen.
λ1 er bølgelængden i område 1
λ2 er bølgelængden i område 2
V1 er udbredelseshastigheden i område 1
V2 er udbredelseshastighed i område 2

?:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2011 af mathon

 i overensstemmelse med
                                                         (λ1·f) / (λ2·f) = v1/v2    

                                                         f1  =  f2  = f          frekvensen er uforandret ved overgang fra stof1 til stof2

 


Skriv et svar til: Udledning af brydningsloven??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.