Matematik

-x^2+16x = 2x+30

07. juni 2011 af NiBø (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

skal løse ovenstående funktion. 

venstre del er en omsætningsfunktion og højre side en omkostningerfunktion.

Resten af teksten til opgaven er: Løs ligningen R(x) = K(x) og forklar, hvad løsningen beskriver.

Fik hjælp af en anden til at jeg kunne flytte -x^2 over på højre side. Dette er hvad jeg er kommet frem til.

-x^2 + 16x = 2x + 30

16x = 2x + 30 + x^2

14x = 30 + x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Smid alt over på en side og løs som en andengradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2011 af AskTheAfghan

                     -x2 + 16x = 2x + 30     ⇔     -x2 + 14x - 30 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2011 af Lailaamilie (Slettet)

 Men hvad er det så han finder frem til? sidder med en lignende opgave nemlig. Han får en 2.gradfunktion, men hvad beskriver den 


Skriv et svar til: -x^2+16x = 2x+30

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.