Fysik

CHEPHEIDEMÅLING??

07. juni 2011 af victoriaprobst (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej sidder med forberedelserne til fysik eksamen, prøver at få denne formel til at gå op ved hjælp af de her oplysninger :

formel samt mit resultat der nok er forkert:

<b style="mso-bidi-font-weight: normal">M = m -5 * log(r) + 5 </o:p>

<b style="mso-bidi-font-weight: normal">R = afstand</o:p>

<b style="mso-bidi-font-weight: normal">M = absolutte størrelses klasse</o:p>

<b style="mso-bidi-font-weight: normal">m’ = tilsyneladende størrelses klasse</o:p>

<b style="mso-bidi-font-weight: normal">r = 10(m-M+5)/ 5</o:p>

<b style="mso-bidi-font-weight: normal">r = 10(10-(-5,2)+5)/5

r = 10964,78196 / 32

<span style="font-size:12.0pt;font-family:Cambria;mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Cambria;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font: minor-latin;mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:EN-US">r = 342,64 parsec 

jeg har fået tallene på baggrund af det her: 

From the graph we see that the star's luminosity must be 10 000 times that of the Sun. This corresponds to a magnitude difference of 10. Click here for an explanation of the magnitude system.Since the Sun's absolute magnitude is 4.8, the absolute magnitude of the star must be 
4.8 - 10 = -5.2 
We can now use a simple equation connecting absolute and apparent magnitude with distance to find that the distance of the star and also its cluster is about 320 parsec

kan ikke finde ud af hvad lille m er??? har meget brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af peter lind

m er den tilsyneladende størrelsesklasse. Det er mulig der er korrigeret for absorbtion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det hører med til opgaven, at det drejer sig om en Pop I Cepheide med en periode på 11 dage og en tilsyneladende størrelsesklasse (apparent magnitude) m = 2.3 . Da M = -5.2 og m = 2.3 , fås så

log(r) = (m - M + 5)/5 = 2.5 , så r = 102.5 = 316pc ≈ 320pc .


Skriv et svar til: CHEPHEIDEMÅLING??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.