Matematik

Komplekse tal

07. juni 2011 af c0hzei (Slettet)

Indfør de komplekse tal og forklar hvordan ligningen zn=a løses i den komplekse plan.

Jeg har meget lidt styr på dette emne.

Alle former for hjælp er ønsket. Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du må da tage udgangspunkt i de relevante afsnit i din bog og så spørge, hvis der er detaljer i materialet, du ikke forstår.


Svar #2
07. juni 2011 af c0hzei (Slettet)

Jamen fx Ligningen, hvad er fremgangsmetoden for at løse den ? er på bar bund..


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Et udgangspunkt for løsningen af ligningen kan være de Moivre's formel

(cos(x) + j·sin(x))n = cos(nx) + j·sin(nx) ,

og at et komplekst tal kan skrives på formen

z = r·e = r·(cos(θ) + j·sin(θ))


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.